0 kommentarer

Den perfekte dag af Elin Hilderbrand

af d. 19. juli 2016
Info
 
Sideantal

362

Udgivet

2016

ISBN

978-87-12-05090-2

Originaltitel

A beautiful day
oversætter: Lærke Pade

Udgave

1. udgave

 

Jennifer (Jenna) og Stuart skal giftes. Brylluppet planlægges minutiøst efter beskrivelserne i Notesbogen, som Jennas mor Beth skrev, før hun døde for 7 år siden, vel vidende at hun ikke selv ville opleve brylluppet.

Alt er noteret ned i detaljer: lige fra menuen, levarndører, indbydelser, takkekort, duge, hvad de bør ønske sig, farven på brudepigernes kjoler, hvad der skal læses op i kirken, musikken – ja ALT. Intet overlades til tilfældighederne, eller tillader Jenna selv at tage stilling. For Notesbogen følges til punkt og prikke.

Skiftevis med citater fra notesbogen følger vi hvordan forberedelserne forløber.

Jenna er ikke bogens egentlige hovedperson. Det er hendes storesøster, Margot, der må spille rollen både som reservemor, storesøster og første brudepige – samtidig med at hun kæmper med sine egne problemer. Hun er alenemor med 3 børn, hendes eksmand skal giftes igen, hendes playboy af en elsker ønsker ikke at deres forhold skal være officielt – han er i det hele taget ikke lige så ivrig som hun er i deres forhold. Da hun endelig får hele TO sms’er fra ham, er hun så uheldig at tabe sin telefon i toilettet, før hun når at læse dem – og den er stendød. I dagevis går hun og tænker på hvad han mon skrev til hende (men utroligt nok tager hun ikke en anden telefon og ringer til ham!).

Rigtig mange andre af bryllupsdeltagerne har deres problemer – jalousi, utroskab, fortielser, følelsen af at være tilsidesat i det umulige: at leve op til Beth, som næsten står som en helgen – er bare nogen af dem.

Hvis du er vild med romantiske, følelsesladede amerikanske komedier, hvor der gøres utroligt meget ud af de ydre ting, når noget skal fejres, og hvor der er diverse forviklinger i personernes kærlighedsliv – så er dette en bog for dig. For mit vedkommende var den bare ”for meget”, alt for amerikansk og hele tanken om at skrive en drejebog til sin datters bryllup – og at de rent faktisk følger den – er en noget absurd tanke. Det var ren underholdning, præcis som når man sætter sig og ser endnu en romantisk film i TV. Hurtigt læst – hurtigt glemt igen.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter