0 kommentarer

Sol stjerne ulykke af Cæcilie Lassen

af d. 18. juni 2018
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

383

Udgivet

2018

ISBN

978-87-638-5188-6

Originaltitel

Sol stjerne ulykke

Udgave

1. udgave 1 oplag

 

Egentlig en god historie, men så langtrukken, at den gode historie drukner undervejs. Jeg måtte flere gange tage mig selv i at skimme over flere afsnit, fordi det blev lidt kedeligt.

Bogen lagde godt ud med danske Sidsel, der forulykker på en motorvej i Missouri. Hun var på vej til et omrejsende cirkus, hvorfor ved vi ikke – men pludselig bliver alting sort, hun er forulykket.

De første mennesker på ulykkesstedet er cirkusartisten Sheila, hendes to børn og hendes fætter. De får tilkaldt hjælp, og mens de venter på redningsmandskabet ser Sheila sit snit til at snuppe den mobiltelefon, der ligger på forsædet i den forulykkede bil. Sheila synes, der er noget bekendt ved kvinden på forsædet, men slår det hen.

Vi følger herefter Sheila i hendes cirkusverden, der går med træning, optræden og salg af ubrugeligt merchandise og får også at vide, at hendes mand er forsvundet. Sandsynligvis stukket af med en anden kvinde. Sheila synes ikke at tage dette så nært, alligevel fornemmer vi, at det nager hende, at hans familie og venner bliver ved med at spørge til ham.

Sidsel bliver indlagt på det lokale hospital, og vi finder ud af, at Sidsel var på vej hen for at besøge Sheila, som hun ikke har set i 20 år, men som hun har genkendt på en cirkusplakat hjemme i Danmark.

Sidsel  har brug for at tale med Sheila om en traumatisk oplevelse, der skete dengang for 20 år siden, hvor Sidsels veninde blev fundet død samme aften som cirkus var i byen.

Jeg blev ikke på noget tidspunkt suget ind i historien, jeg synes der var for mange løse ender. Historiens tvist er dog rigtig godt, og bogen ender på en overraskende måde, der til allersidst lokkede nogle følelser ud af mig.

Jeg synes, historien skulle have været strammere, og vi skulle have lært de to hovedpersoner bedre at kende i deres barndom for at kunne forstå, hvad de bragte med sig ind i voksenlivet. Jeg synes også, at fortællingerne omkring cirkuslivet fyldte alt for meget, for det er ikke det, der er bogens omdrejningspunkt.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter