0 kommentarer

Skibet fra Isfjorden af Nina von Staffeldt

af d. 6. januar 2019
Info
 
Sideantal

327

Udgivet

2018

ISBN

9788793405820

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Der blev på bogmessen talt om, at Grønland er det ny sort. Der ligger mange gode historier og venter, der udkommer da også mange bøger hvor omdrejningspunktet er Grønland. En af dem er Nina von Staffeldts nye krimi ‘Skibet fra Isfjorden’ – det er tredje selvstændige bind serien om Sika Haslund. De to første bøger i serien er Frosne beviser (debut 2016) og Den sorte engel (2017).

Sika Haslund, kommunikationskonsulent i Go Greenland, bor i Nuuk. Da hendes gudfar, professor Thyge Høyer-Larsen, omkommer under en brand, begynder hun at interessere sig for hans arbejde om Grønland og nazisternes tilstedeværelse i 1944. I begyndelsen er det bare hendes mening at bruge Thyges optegnelser som oplæg til en artikel om oplevelsesturisme for Go Greenland. Men det går hurtigt op for hende, at hun ikke er ene om at grave i fortiden, stærke kræfter forsøger at løse gåden om Guldlok og den hemmelige mission nazisterne var i gang med.

Nina Staffeldt er født 1964. Hun er cand.mag. i pædagogik og germansk filologi fra Københavns Universitet, 1992. Nina har siden 1997 boet, arbejdet og rejst i det meste af Grønland, blandt andet som konsulent for Grønlands Selvstyre og som rejseleder. Det nære kendskab hun har til Grønland, træder tydeligt frem i bogen, der ud over at være en fantastisk krimi, også giver en fin beskrivelse af landet højt mod nord. En velskrevet og meget læseværdig bog, hvor vi bliver ført frem og tilbage i tiden, uden at den røde tråd sprænges.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter