0 kommentarer

Velfærdsstat på falderebet? : Ralf Henningsen – elev, læge og leder i et samfund under forandring af Jens Thomsen

af d. 6. januar 2019
Info
 
Sideantal

249

Udgivet

2018

ISBN

9788702238761

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Jens Thomsens Velfærdsstat på falderebet, tegner gennem en række samtaler med Ralf Henningsen (1949), dels et portræt af Ralf Henningsens liv og virke, men i lige så høj grad et billede af samfundsudviklingen fra 50’erne frem til i dag. Vi følger Ralf Henningsen gennem hans opvækst i Brønshøj og videre i hans læge karriere, og gennem denne hans erfaring med velfærdsstaten.
Jeg vil mene at det interessant i denne bog ikke så meget er Ralf Henningsen og hans liv, men derimod velfærdsstatens udvikling, især inden for sundhedsvæsnet og de videregående uddannelser, men også med blikket på den samtid udviklingen foregår i. Dels opbygningen af velfærden fra halvtresserne til godt ind i firserne. Dernæst udviklingen med at effektiviserer henholdsvis lave spareøvelser for så endelig at komme frem til i dag hvor vi står midt i vadestedet og skal forholde os til om vi fortsat skal have en velfærdsstat.
Selv om bogen som sådan er en biografi, virker den på mig mere som en politisk øjenåbner og et kamp manifest der forsøger at råbe vore politikere op i elvte time. Ralf Henningsen kommer sluttelig med anbefalinger om hvordan han mener vi kan rede den synkende skyde, ved at planlægge langsigtet og ikke kun agerer inden for en enkelt valgperiode og vigtigst af alt at få fagligheden tilbage på ledelsesgangene.
En meget interessant bog i disse tider hvor man hele tiden bryder op i det offentlige. Jeg finder den tankevækkende og mener nok en enkelt politiker eller to kunne have glæde af at læse den.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter