0 kommentarer

Selvmordstanker kan ikke betale sig af Johan Davidsen

af d. 16. april 2020
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

191

Udgivet

2020

ISBN

978-87-02-29003-5

Originaltitel

Selvmordstanker kan ikke betale sig

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

For 5 år siden udgav Johan Davidsen sin første bog, punktromanen ”Jeg kan ikke hjælpe dig med dine problemer”, som denne læser griflede en anmeldelse af her på bogrummet.

Nu har forfatteren så atter udgivet en bog, der har fået den lidet muntre titel ”Selvmordstanker kan ikke betale sig”. En titel, der måske ikke lyder som om den byder op til fest og kulørte lamper.

Bogens hovedperson og fortæller er Daniel, der er i 30´erne og dybest set er en voksen mand, der ikke kan finde ud at være voksen da han ikke har meget lyst til at påtage sig ansvar for noget som helst. En slags ”voksen-baby” om man vil.

Daniel er netop vendt tilbage til Danmark efter at ophold i Glasgow, der ikke har været en succes. Han vil gerne være journalist men gider ikke at arbejde hårdt, faktisk virker det som om han dårligt nok gider arbejde.

I Danmark bor han først hos sin bror, derefter lejer han sig ind på et værelse hos et jævnaldrende vennepar, der hedder Rasmus og Sofie. Daniel er lidt i hemmelighed små-lun på Sofie og og man kan derfor fundere over hvor velovervejet det er at flytte ind hos dem, men det gør han alligevel.

”Selvmordstanker kan ikke betale sig” er en bog om hverdagen for Daniel, en bog med hverdagsbetragtninger fra en yngre mands liv. Måske en bog, der taler mest til en mandlig læser, men også en bog der kan være interessant for en kvindelig læser at give sig i kast med.

De helt store spændingsmomenter skal man lede længe efter i denne bog. Der er intet drama og bogen gør på den måde ikke et stort væsen af sig. Dog vinder bogen på sine hverdagsobservationer, som er realistiske og godt beskrevet.

Dog må jeg sige, at jeg tror jeg havde fået mere ud af bogen hvis jeg havde været en mand, men dermed ikke sagt at det er en dårlig bog. Det er det ikke, det er en udmærket bog og der er tale om en forfatter, der godt kan skrive.

Udmærket bog, fint sprog, men denne anmelder har dog alligevel en anelse svært ved at forholde sig til bogens mandlige hovedperson, derfor en anmeldelse, der lander på en middel vurdering.

Modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter