0 kommentarer

Om penge af Tove Ditlevsen

af d. 5. april 2019
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2018

ISBN

978-87-02-27733-3

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er endnu en i gyldendals kolibri serie. Små bøger om enkeltstående emner af forskellige af litteraturens største forfattere. Blandt nogen af de andre kan nævnes: H. C. Andersen og Troels Kløvedal. Og blandt de andre emner kan nævnes: Drømme, Storby og Jul.

I denne bog er det uddrag fra Tove Ditlevsens værker. Kender man hende ikke, får man en god introduktion og bliver nysgerrig både for at læse disse værker færdige, men også for hendes virke som forfatter i det hele taget, da hun var og er meget relevant i sine skriverier op igennem tidens samfund. Kender man hende i forvejen, kan disse små uddrag give nogen gode tanker vedrørende emnet som bogen her omhandler, nemlig penge. Vi møder nogen fra bedre kår og nogen fra knap så gode kår, og får herigennem en forståelse for hvad penge betyder. Penge er lig med frihed, overlevelse, oplevelser og kamp. Man skal arbejde for at tjene penge nok. Man kan aldrig forvente at penge falder ned i hatten på en, og selv om man førhen tit oplevede at kvinden i hjemmet ikke arbejdede, så var det alligevel tit kvinden der stod for at benytte de penge der var til husholdningen.

Penge er noget vi alle har en oplevelse med på forskellig vis, og de fleste af os vil altid gerne have lidt ekstra. Men penge kan også være noget man skammer sig over at have, noget man skjuler og ikke mindst noget man gemmer til dårligere tider. Penge er noget der fylder meget gennem hele livet.

Denne bog giver en noget at tænke over i forhold til hvordan ens eget forhold til penge er. Og da teksterne kan gøre dette, så efterlader denne lille bog læseren med en oplevelse af, at dette emne faktisk både er ret stort og ret alvorligt. Det er ret fascinerende at støde på en bog med uddrag af tekster som kan gøre dette.

Kan helt sikkert anbefale at man læser denne og andre i kolibri serien, da alle emner er relevante på hver sin måde!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter