0 kommentarer

Et godt nyt år af Malin Stehn

af d. 9. januar 2023
Info
 
Sideantal

466

Udgivet

2023

ISBN

978-87-400-5861-1

Originaltitel

Ett Gott Nytt År
oversat af Dorte Einarsson

Udgave

1.

 

‘To familier. To fester. Ét mareridt.’

Nina, Malena og Lollo har kendt hinanden siden gymnasiet. De har ikke så meget til fælles mere, men alligevel er der tradition for, at de holder midsommer og nytår sammen.

Lollo og hendes mand Max lægger hus til – de har plads nok, bor i en stor villa, mangler ikke noget.

Malena har (igen) en ny kæreste, hun og hendes søn Theo er flyttet mange gange, og Theo har haft en svær periode.

Nina og Fredrik bor langt mindre tjekket end værtsparret, men hyggeligere. De har 3 børn, de to mindste er med nytårsaften, den ældste datter, Smilla på 17 har fået overtalt forældrene til, at hun og den jævnaldrende Jennifer, Lollo og Max’ eneste barn, må holde nytårsfest. Nina kommer med mange formaninger, og er urolig for, hvordan det går derhjemme – Lollo og Max har derimod ingen bekymringer over det, de synes Nina er lidt pylret.

Men selvfølgelig ender det galt – Jennifer forlader festen før midnat, og nu er hun forsvundet! Hvad er der sket med Jennifer – og hvorfor?

Fredrik talte rent faktisk med Jennifer nytårsaften – men det tør han ikke fortælle, ligesom der er en anden hændelse med Jennifer, som han ikke har fortalt nogen. Nu lider Fredrik de værste kvaler, han har det virkelig skidt, og Nina er bekymret. Fredrik påstår, det er stress, men Nina kan ikke få ham til at søge læge.

Fredrik, Lollo og Nina har på skift et kapitel i bogen, og der kommer efterhånden flere hemmeligheder på bordet.

Bogen er velskrevet og uhyre spændende, skiftet mellem de tre personers synsvinkel fungerer supergodt. Man kan som læser sagtens sætte sig ind i deres respektive tanker, skyldfølelse, angst, uro og bekymring.
Læs den, hvis du kan lide en psykologisk krimi, hvor personerne langsomt krakelerer og der ridses i lakken i deres på overfladen gode forhold.

 

Anmeldereksemplar

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter