0 kommentarer

Mørkets dronning af Susan Carroll

af d. 9. april 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

479

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29052-8

Originaltitel

The Dark Queen

Udgave

1.udgave

 

“Mørkets dronning” foregår i Frankrig i 1500-tallet, i en tid med store forandringer i landet. Voldsomme religionskrige splitter befolkningen, hvor det er vigtigt at have den rette religion og ikke skille sig for meget ud.

Romanens hovedperson er Ariane Cheney, der bor med sine 2 yngre søstre i Bretagne. Hun er en “vis kvinde”, der forstår sig på magi, dog kun den gode af slagsen, hvilket dog kan være galt nok, da katolske heksejægere begynder at se skævt til familien.
Ariane er en meget hjælpsom kvinde og skjuler derfor en efterlyst soldat, der har beviser på, at dronningemoderen i Frankrig, Katharina af Medici, har grusomme planer i ærmet mod landets reformerte beboere.
Ariane gør hvad hun kan for at bevise, at denne Mørkets dronning bruger onde kræfter og til hjælp får hun den mystiske beundrer grev de Renard. Han har selv en skjult dagsorden, nemlig at få Ariane til at forelske sig i ham.

Romanen er en skøn historisk og magisk fortælling om krig, kærlighed og kampen mellem det gode og det onde. Man bliver hurtigt grebet af historien og Arianes desperate forsøg på både at redde uskyldige fra den visse død, samt at bevare familiens hemmelighed og de 2 søstres sikkerhed.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter