0 kommentarer

Kvinden der samlede verden af Eva Tind

af d. 24. maj 2021
Info
 
Sideantal

438

Udgivet

2021

ISBN

978-87-02-28433-1

Originaltitel

Kvinden der samlede verden

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Kvinden der samlede verden” er en biografisk roman, der kort fortalt handler om den danske zoolog Marie Hammer (1907-2002), der rejser jorden rundt for at bevise, at verdens kontinenter på et tidspunkt har været forenet.

Marie Hammer var dog også en kvinde, der ønskede sig sin egen familie, hvilket ikke stemte fantastisk godt overens med, at rejse jorden rundt på månedlange ekspeditioner og arbejde helt afsindigt meget. Det viser sig også, at hendes familie slår sprækker på grund af hendes hyppige fravær og næsten ensidige fokus på arbejdslivet. Med 4 børn, en mand og et overdrevent fokus på karrieren kan man næsten sige sig selv, at det må ende galt med familielivet.

Det lykkedes efter mere end 30 år for denne kvindelige pioner, at ændre verdenshistorien da hun så at sige lykkedes med at samle verden. Desværre med en stor pris rent menneskeligt da familien nærmest er blevet dysfunktionel i hendes fravær. Børn, der både har følt sig svigtet og objektivt set også har været det.

”Kvinden der samlede verden” er en bog, der handler om en bemærkelsesværdig kvinde, der slog igennem som forsker i en tid, hvor mange kvinder var hjemmegående husmødre. En fortælling om en kvinde, der sætter jobbet og forskningen før sine egne børn, hvilket virker uforståeligt og egentligt ganske uacceptabelt for denne anmelder, men det er en helt anden diskussion.

Udover at være en biografisk roman om et usædvanligt menneske er det på et højere plan også en bog, der handler om menneskelige ambitioner, der går forud for alt, om kærlighed, familie og om en hel verden, der så at sige kommer mellem mennesker, der burde stå hinanden mere nær end de endte med at gøre. Der er sandhed i talemåden “alt kommer med en pris”.

Eva Tind har bedrevet en overbevisende og velskrevet bog, hvor der er foretaget en grundig research. Det har været en fornøjelse at læse bogen fordi den er så gennemført og spændende, at denne anmelder så har svært ved at forholde sig til familiemennesket Marie Hammer er en anden sag, der ikke ændrer på, at det er en glimrende bog.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter