0 kommentarer

Idioten og de andre af Frans Grandjean

af d. 15. august 2015
Info
 
Sideantal

237

Udgivet

2015

ISBN

978-87-998194-0-9

Originaltitel

Idioten og de andre

Udgave

1. udgave

 

12 noveller om livet og forskellige udgaver af dette.

Rigtig velskrevet og fangende. Sproget er flydende og man kan genkende flere af de typer personer der beskrives i novellerne.

1. Idioten. En mand der kæmper lidt med sig selv og sit liv. Får tilbudt et godt job og stiger hurtigt i graderne. Nogen bliver misundelige og andre utilfredse. Han ender med at stoppe på jobbet igen.

2. Bag døren. Mand og kone der prøver at få børn. Han tror han er steril og går til lægen uden hun ved det. Og det er han. Men hun kommer glad hjem og siger hun er gravid… hvem er faderen?

3. Vandet. Manden der lider af bakteriefobi, stjæler et par svømmebriller i svømmehallen da han har glemt sine egne. Han tror han bliver opdaget… Gør han det?

4. Præstens ged. En søsters fortælling om sin bror der er præst og hans forhold til en udenlandsk kvinde. Om utroskab og om geder og deres uld. Livsbekræftende og skildrer hverdagen rigtig godt.

5. Under hatten. En privatdetektiv, en kunde der mistænker sin kone for utroskab, en fristelse, en måske afsluttet karriere.

6. Spandevis. Manden på trucken. Arbejdsaftale der gerne skulle give godt. Joken med en spand vand på en dørkarm. Ender ikke nødvendigvis med at være rent sjov det hele.

7. Glashuset. Arkitekten der skriver et brev. Jordskælv og bygningsskader og ikke mindst erotik på arbejdspladsen.

8. Ringen. Damen der stadig venter på sin kommende mand. Fattig kvinde der ikke er kommet videre i sit liv. Næstekærlighed og morgenbrød.

9. Inden for murene. Manden, hvis liv går i stykker da han finder penge i et hus, som han er ved at renovere. Han gør ellers det rigtige og afleverer pengene. Hvordan kan det dog så gå galt? Man skulle jo tro at man kom længst med ærlighed.

10. Faste pladser. Hjemløs, alkoholiker. Prøver at skaffe penge til dagens øl til ham og kammesjukkerne. Hilser på statsministeren og møder en venlig dame der giver ham 1000 kr.

11. På toppen. Stor kanon i erhvervslivet. Kendt i pressen. Mødes med forretningsforbindelser. Afslører hemmelighed. Selvmordet lurer…

12. Ronson. Manden og hans lighter.

Alt i alt en samling noveller der virkelig er værd at stifte bekendtskab med. Kan sagtens læses hver for sig, men sammenhængende giver de et godt indblik i, hvor destruktive mennesker kan være og samtidig viser fortællingerne hvor meget brug for hinanden vi har.

Kan kun anbefale at man læser denne bog!

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter