0 kommentarer

Bedstefars fortællinger af Johannes Henning Jensen

af d. 7. december 2021
Info
 
Sideantal

116

Udgivet

2021

ISBN

978-87-94183-33-8

Originaltitel

Bedstefars fortællinger.

Udgave

1. udgave, 1. oplag
Udgivet med støtte fra VELUX FONDEN.

 

Flere små historier om livet på landet. Om at vokse op efter krigen og om at undgå at lave ballade. Men Johan som er den overordnede hovedperson kommer til at lave nogen ting en gang imellem som han er bange for at nævne. For eksempel kommer han til at knække en sølvske juleaften. Vi følger hans opvækst og de ting han oplever derigennem. Og så kommer der også nogen andre historier. Der er nogen som handler om julen og der er også nogen som er mere religiøse. Til sidst i bogen får vi lidt kristne ord og lidt sange med indover. Det hele er pakket godt sammen i dette værk.

Værket henvender sig til små børn som man kan læse højt for og derigennem få nogen gode samtaler. Der er følelser af forskellig art som man kan få små samtaler om og der er pointer og tanker bag, som kan skabe debat ved middagsbordet. Det sidste er mest med de større børn som læser selv, for de vil kunne finde stor glæde i at få nogen oplevelser serveret om hvordan tingene var førhen. Historierne i bogen er fiktive men utrolig let genkendelige, da de alle er skrevet ud fra et realistisk synspunkt. Så det vil være nemt at få et barn til at forstå hvordan tingene foregik førhen og hvor stor en ting det for eksempel var når man som privat person fik mulighed for at anskaffe en bil.

Det er en hyggelig bog, som har en del at byde på. Jeg finder den dog personligt en smule langtrukken i måden den er skrevet på, men set fra et barns synspunkt vil det fungere rigtig godt.

Det er en anderledes børnebog som har nogen fine enkle illustrationer. Men jeg ville nok ikke selv kalde den for en børnebog, da jeg egentlig syntes den henvender sig mere til den voksne som et redskab til at starte nogen samtaler med sit barn. Men bogen kan i hvert fald anbefales og den er både tankevækkende og interessant.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter