NYESTE
Født:
1955, Danmark

Frans Grandjean

Uddannet cand.mag. i dansk litteratur og idræt.

Sideløbende har han haft jobs som (i alfabetisk rækkefølge) bademester, champignonplukker, chauffør, eksprespostbud, fabriksarbejder, jord- og betonarbejder, dansklærer, ekspedient, idrætslærer, kassetømmer, kystlivredder, lagerarbejder, murerarbejdsmand, truckfører, underviser og forskelligt andet, som han ikke husker længere.

Efter et overraskende vellykket pædagogikum var det imidlertid småt med jobs i gymnasiet, hvorfor Frans Grandjean blev journalist og kommunikationsrådgiver. I starten som freelance for bl.a. Levende Billeder (filmanmeldelser og features) og Idrættens Forskningsråd (forskningsformidling). Senere som ansat på ElektronikCentralen (nu DELTA – som kursus- og kommunikationschef) og for Teknologisk Institut (kommunikationsdirektør).

I 1995 etablerede Frans Grandjean selvstændig virksomhed, Grandjean Kommunikation, der hurtigt voksede og seks år senere havde 12 medarbejdere. I 2006 fusionerede firmaet med Informationsgruppen og blev til Plus Public Relations AS, der i 2008 gik sammen med Communiqué. Frans Grandjean ejer fortsat 35 % af aktierne i Communique og er stadig en del af ledelsen her.

Bibliografi

2010  Kayser og Co

2015  Idioten og de andre

 

Idioten og de andre af Frans Grandjean

af Splint (I. Jørgensen)d. 15. august 2015
12 noveller om livet og forskellige udgaver af dette. Rigtig velskrevet og fangende. Sproget er flydende og man kan genkende flere af de typer personer der beskrives i novellerne. 1. Idioten. En mand der kæmper lidt med sig selv og sit liv. Får tilbudt et godt job og stiger hurtigt i graderne. Nogen bliver misundelige […]