0 kommentarer

Fables: The Deluxe Edition, Vol. 1 af Bill Willingham

af d. 10. december 2014
Info
 
Sideantal

264

Udgivet

2009

ISBN

978-1-4012-2427-1

Originaltitel

Fables: The Deluxe Edition, Vol. 1

Udgave

1.udgave af de samlede

 

Fables serien er siden 2009 begyndt at udkomme i en serie lækre hardback udgaver. Dette er 1. bind.

Det er så absolut graphic novels/tegneserier for voksne(!), og efter min mening en af de bedste (men bind 1 får *kun* 4 stjerner, for bind 2 er endnu bedre .

Historien er kort fortalt, at The Adversary har taget magten i “Fable” altså eventyrenes verden, og alle de magiske væsener der overlevede, er flygtet til vores verden, og har slået sig ned i lejlighedsbygningen Fabletown i New York.

Her forsøger de at skjule sig blandt alm. mennesker vha. trylleformularer, og lægge deres forskellige fejder bag sig (med varierende succes…).

Blandt hovedpersonerne er Snehvide, Big Bad Wolf (Bigby Wolf) og Jack (ham med bønnestagen) og i første bind skal mordet på Snehvides søster Rosenrød opklares, og der er ballade på den øde beliggende gård (Animal Farm…), hvor de Fables der ikke har råd til/mulighed for at holde sig skjult blandt menneskene er forvist til… Bl.a. en psykopatisk Guldlok gør stort indtryk i dén historie…

Stilen er lidt noir-agtig, og stemningen i historierne er fed. -Willingham får skabt nogle fantastiske historier, med afsæt i de klassiske eventyr. De fås kun på engelsk.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter