0 kommentarer

Spørgsmålene af Majse Aymo-Boot

af d. 9. december 2014
Info
 
Sideantal

60

Udgivet

2012

ISBN

978-87-91407-70-3

 

”Spørgsmålene” er en meget kort, men ganske forrygende, sag på 60 sider. Majse Aymo-Boots bog er ikke den slags de fleste af os er vant til at pille ned fra hylderne. Den ganske lille bog består kun af spørgsmål. Nogle er fjollede, nogle filosofiske, nogle noget direkte vrøvl, som kun kan kaldes spørgsmål med meget god vilje. Det hele blandes lystigt og det giver en herlig chokeffekt, mens man læser.

Her hvor optrækket til ballade mærkes så øjenbrynene ryger i vejret:

”Skal du trække vejret på den irriterende måde?”
”Er jeg bare en dødvægt på bagsædet?”
”Har jeg i al beskedenhed også fået mig møvet ind her?”

Bogen bobler af liv, spørgelyst og en vilter tankegang og det smitter. Jeg er sikker på min mimik ville have været sjov at overvære, mens jeg læste ”Spørgsmålene”, fordi min hjerne arbejdede på højtryk og jeg morede mig kosteligt med at følge med i springene fra plathed til poesi.

”Er der en krog i et ja til at hænge et men på?”

Og fra det poetisk-relevante springer vi frisk til ”Sidder munden lige i smovsehøjde?”. Nogle af spørgsmålene er så navlebeskuende at jeg krummede tæer fordi de ikke var blevet slettet før offentliggørelse. Men blandingen af de helt store eksistentielle spørgsmål og de pinligt egoudleverende gør at spørgsmålene til sammen ligner et ret præcist billede på vores alle sammens tankemylder. Nu er Majse Aymo-Boot forfatter, så der er flere spørgsmål om sprog, som alle ikke render rundt med f.eks. ”Er metaforen en generthed?”.

”Spørgsmålene” er sådan en bog du bør give nogen i gave fordi de ikke vil overveje at købe den selv og det er super god underholdning selvom det er pakket smalt ind.

Anbefales uden forbehold.

”Kan jeg få noget stemningsmusik?”

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter