0 kommentarer

Dragejagten af Bjørn Ousland

af d. 16. juni 2013
Info
 
Sideantal

40

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7916-159-7

 

“DER VAR ENGANG ET RIGT OG FLOT LAND, SOM HAVDE EN KLOG KONGE OG EN SMUK DRONNING. OG EN PRINSESSE, SOM VAR SÅ SØD OG RAR OG GOD SOM DAGEN VAR LANG. ØHH. DET VAR HUN VEL EGENTLIG IKKE.”

Og nej. Det var hun på ingen måde. Den skrækkelige prinsesse var højtråbende, krævende, manipulerende, urimelig og møg irriterende! Og så var hun ikke engang køn. Men da man ikke slap fra at nægte prinsessen at få opfyldt et ønske uden en hovedpine på størrelse med Grønland, lod kongen en masse unge og stærke mænd drage ud i verden for at skaffe den drage, som prinsessen ønskede sig i fødselsdagsgave. Og voila! Det lykkedes for den raske ungersvend Klodsfrans at røve et drageæg fra en Indo-europæiske bjergdrage med massiv mangel på almen matematikforståelse. En yderst kompetent skrukhøne fik til opgave at ruge ægget ud, dragen titter frem og i lang tid var den snotforkælede møg-prinsesse tilfreds. Uheldigvis varer lykken ikke evigt og plagerierne tog til igen. Men som bekendt skal man passe på, hvad man ønsker sig, for måske får man noget ganske andet. Og er der i virkeligheden nogen, der i længden kan holde til at høre på en storskrydende snothvalp af en prinsesse?

Bjørn Ousland har skrevet og illustreret denne underholdende og kært moraliserende fortælling, om det stakkels lille curlingbarn, der som resultat af forældrenes vattede opdragelse, er ganske ude af stand til at fokusere på andet end sine egne behov. Og dette får uoverstigelige konsekvenser for den arme lille prinsesse, der nok skulle have lært at tænke på andre end sig selv langt tidligere i livet.

Der er i lige så høj grad smæk på farverne som der er på ordene. Op på mange af opslagene er det helsides billeder, der møder øjet. “Illustreret” med enkelte ord, til at understrege stemningen.

Fortælleren taler med kapitæler, mens bogens øvrige personer er nødsaget til at tale med “almindelige” bogstaver. Dette lille kunstgreb er en genial og sjov introduktion til tegneserien som genre, og billedernes contra tekstens position giver da også reminiscenser til denne genre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter