0 kommentarer

Hr. Babels tårn af Sally Altschuler

af d. 21. marts 2019
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-18768-7

Udgave

1.

 

Sally Altschulers billedbog „Hr. Babels tårn“ tager afsæt i den gammeltestamentlige historie om Babelstårnet og den babyloniske sprogforvirring. Ligesom i sin billedbog „Noas skib“ giver Altschuler her igen en velkendt bibelhistorie en ny drejning.

I Altschulers børnehistorie er det ikke menneskers hovmod, der giver anledning til byggeriet af et „himmeltårn“, men en lille prinsesses kedsomhed. Prinsessen keder sig ganske forfærdeligt: Hoffets musikere spiller altid de samme sange, danserne danser altid de samme danse, kokken laver altid de samme retter og digteren fortæller altid de samme historier. Prinsessens største ønske er at kunne flyve som en fugl, helst helt op i himlen. Når kongen hører det, får han en idé: Hvad så med et at bygge et tårn, som når op i himlen?

Snart bliver der sendt bud efter arbejdere fra alle verdens hjørner, der skal hjælpe til med at bygge tårnet. Og mens bygmesteren Hr. Babel langsomt men sikkert fortvivler over de mange vanskeligheder og misforståelser, der opstår på grund af arbejdernes forskellige måde at gøre ting og tale på, er prinsessen begejstret, fordi der med de mange tilrejsende kommer nye sange, danse, retter og historier ind i landet og kedsomheden forsvinder.

„Hr. Babels tårn“ er en flot fortalt historie om at være åben over for det nye og parat til at lære af det. Altschulers fortælling og sjove dialoger er indrammet af Sven Nordqvists smukke og detaljerede illustrationer. Anbefalet for børn fra 4 år.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter