0 kommentarer

Den sidste konkubine af Lesley Downer

af d. 12. november 2008
Info
 
Sideantal

538

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8683-6

Originaltitel

The last concubine

 

Den første roman af Lesley Downer handler, som overskriften lyder, om den sidste konkubine af shogunens hof i 1800-tallets Japan.

Vi følger Sashi fra hun er 11 år til hun bliver optaget ved hoffet og gift med den unge shogun. Shogunen dør ung og landet bryder ud i borgerkrig med forsøg på magtovertagelse – en lettere forvirrende og langtrukken affære – som ender lykkeligt efter at hun har været så grusomt meget igennem. Hun må bl.a. flygte ud af paladset og forelsker sig i en kriger samt finder sine rødder.

Bogen er præget af en grundig research, sikkert fordi Lesley Downer er journalist med fokus på japansk kultur. Den indeholder det hele – spænding, intriger, mord, sex og heltinden finder sine tabte rødder til sidst – men er noget langtrukken.

Den er holdt i et sprog, der gør at læseren fornemmer Japans stive form på den tid, og der er små vers hele bogen igennem, der især skal fortælle om karakterernes sindsstemning, hvilket virker meget romantisk, ex.:

“Jeg havde altid hørt
at et møde
altid bar afskeden i sig.
Dog gav jeg mig hen til dig
Uden tanke for det kommende daggry”

Man fornemmer lidt, at det er set, hørt, læst før – måske i en af de utallige film, der er lavet om emnet – men alt i alt en god begynderroman der indeholder historie, romance og underholdning.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter