0 kommentarer

Leonora Christine af Maria Helleberg

af d. 10. november 2014
Info
 
Sideantal

452

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-2189-6

 

Denne roman baserer sig på de virkelige hændelser i historiens forløb omkring Christian den 4.’s datter Leonora Christine, hendes mand Corfitz Ulfeldt og deres mange børn.

Romanen kører i 2 faser som er flettet ind i hinanden. I et forløb følger vi Leonora Christine fra hun som 15-årig bliver gift med Corfitz Ulfeldt som forguder hende og lader hende føde et barn hver 11. måned. Leonora Christine er også forelsket i Corfitz og følger trofast gennem hele livet hans af og til meget underlige ideer og handlemåder. Corfitz har mange og store planer og ser sig selv som den store magthaver i Denmark, da han ikke har store tanker eller tillid til kongen eller for så vidt til noget andet menneske.

På grund af Corfitz store tanker kommer familien i stor uføre og må gang på gang flygte fra land til land mens andre mennesker pålægges at tage sig af børnene.

Parret sidder således i husarrest mange steder på grund af Corfitz Ulfeldt halvhjertede landsforræderi, på et tidspunkt skilles parret, da Leonora Christine sættes i arrest i Blåtårn.

Den anden fase i bogen beskriver Leonoras 22 år i Blåtårn. Hvordan hun på “storslået” vis affinder sig med sin skæbne og deler hverdagene med skiftende damer som skal være til hendes underhold. Vi følger Leonoras optagethed at det sparsomme liv omkring hende og ser hvordan hun med de forhåndenværende midler formår at skrive sig ud af “tomheden”.

Marie Helleberg veksler mellem tiderne, og mange ting går igen som tiden går. Bogen er på sine steder ret tung at komme igennem – måske på grund af det lidt der sker – men den indeholder også flere morsomme og humoristiske beskrivelser af forskellige situationer og personer.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter