0 kommentarer

Billie af Anna Gavalda

af d. 28. december 2014
Info
 
Sideantal

200

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-34575-7

Originaltitel

Billie

 

”Billie” var for mig en lidt underlig læseoplevelse, for den var ikke helt hvad jeg havde forventet. Jeg var indstillet på en herlig ungdomsroman, men det var ikke sådan jeg syntes den startede. Måske skulle jeg også bare lige vænne mig til Anna Gavaldas skrivestil, for det tog mig stort set første halvdel af bogen for at jeg fandt mig tilrette i historien og kunne forholde mig til karakterene.

Selve ideen med at Billie fortæller (næsten) hele sin livshistorie til sin lykkestjerne syntes jeg var fantastisk. Jeg kunne rigtig godt forestille mig hvordan Billie ligger forslået ude i en eller anden ødemark og næsten beder til en fjern stjerne på himlen for at hendes bedste ven skal klare den. Det billede var simpelthen så rørende og jeg var vild med at det var det vi vendte tilbage til igen og igen, for at binde hele historien sammen. Jeg brød mig godt nok ikke særlig meget om Billie i starten, hun virkede utålelige og egoistisk og selvmedlidende på samme tid, en cocktail der ikke just sagde mig noget. Dog ændrede hun, og hermed også min opfattelse af hende, sig igennem bogen og det syntes jeg er herligt når det sker. For pludselig begyndte jeg at syntes bare lidt mere om hende.Billie er nok en af de mest realistiske personer jeg har læst om længe, måske var det også det der gik imod mine forventninger. Men i sidste ende var det også hvad der omvendte mig omkring hende, fordi hun var den realistiske pige som rent faktisk har brug for at blive reddet, noget så helt og aldeles.

Alt i alt var ”Billie” en læseoplevelse jeg ikke var parat til på så mange måder. Den var ikke hvad jeg havde forventet, men alligevel dannede jeg mig nogle nye forventninger, som så heller ikke nødvendigvis blev indfriet senere hen. ”Billie” var en ændrende læseoplevelse fordi jeg skiftede mening om en del ting undervejs og derfor syntes jeg man skal læse den. Ikke hvis man har en forventning om en sukkersød ungdomsroman med pladderkærlighed, men hvis man derimod har en forventning om en realistisk fortælling om ungdommen i den virkelige verden, som ikke er forsødet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter