0 kommentarer

Æbleæventyret af Kåre Bluitgen

af d. 7. august 2019
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93141-55-1

 

Ideen er genial: Fire fortællinger fra verdenslitteraturen, hvori æblet spiller en afgørende rolle, væves sammen til et moderne eventyr.

Kåre Bluitgens billedbog tager udgangspunkt i syndefalds-historien: En prinsesse spiser af den „forbudte frugt“. Som straf jager gartneren hende og hendes prins ud af haven. Æblet bliver til stridens æble i den næste episode, hvor prinsessen — ligesom Eris, splidens gudinde i græsk mytologi — skriver „Til den smukkeste“ på det og kaster det ind blandt nogle veninder. Bluitgen kommer også forbi Snorres Edda og motivet med de livgivende og foryngende æbler og Brødrene Grimms Snehvide med det forgiftede æble. Sidste episode er en nutidig fortælling om en æblegigant, som får børn til at sidde og trykke på skærme hele døgnet rundt.

Bluitgen tager læseren med på en kulturhistorisk rejse gennem klassiske fortællinger med æblemotivet, indrammet af Mette Marcussens fantasi- og stilfulde illustrationer. Men „Æbleæventyret“ kan også læses som en kritisk kommentar til vores samtid, hvor skønhedsidealer og skærmtid fylder alt for meget. Eneste dråbe malurt i Bluitgens bæger med „æblejuice“: Der er visse udtryk og formuleringer, som ikke rigtigt passer til målgruppen af børn fra 8 år.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter