0 kommentarer

Død over zaren, af Fabien Nury og Thierry Robin

af d. 7. december 2016
Info
 
Sideantal

120

Udgivet

2016

ISBN

978-87-93274-25-9

Originaltitel

Mort au Tsar, kunstner: Thierry Robin ; Claire Champion ; oversætter: Søren Vinterberg ; redaktør: Christopher Ouzman

 

For pokker, man kan sgu lære noget af at læse tegneserier! Stik den, kulturelite: her er en historie om zar-tidens terrorisme i Rusland, baseret på historiske kilder, blandt andet et værk skrevet af en af attentatmændene selv.

Klichéen med at ‘jeg fik ikke sovet fordi jeg liiige skulle have slutningen af bogen med’ passer godt med tegneserien her. Den blev slugt, og hold kæft den var spændende og hvor blev jeg klogere på et lille kapitel af den russiske historie.

I Moskva lever guvernøren med en daglig frygt for sit liv. Hans soldater og politifolk har henrettet lidt for mange borgere, og folkestemningen er direkte truende. Hans bror er zar og bor i hovedstaden, men da guvernøren beder broderen om hjælp er der ingen hjælp at få. Guvernørens ønske om at forlade sin post og rejse udenlands, afvises blankt. Og til sidst går det galt.

Anden del fortælles ud fra attentatmanden Boris Savinkovs synsvinkel. Sammen med en lille gruppe anarkister planlægger han at myrde guvernøren. At det vil lykkes ved man allerede fra forfatterens forord, men det er sgu alligevel vanvittigt spændende.

Stilistisk placerer værket sig tæt på Mike Mignolas dystre gotiske arbejde, som det kendes fra Hellboy. Og det virker.

Bloody hell, ‘Død over zaren’ er fed!

Lån tegneserien på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter