0 kommentarer

Spirit bind 6. Kvinderne omkring Spirit af Will Eisner

af d. 11. juli 2019
Info
 
Sideantal

93

Udgivet

1983

ISBN

87-562-2333-1

Originaltitel

The spirit, tekst og tegninger Will Eisner, dansk oversættelse og tekstning: Mogens Dalgård ; redaktion: Jens Peder Agger

 

At albummet har en undertitel der kunne pege i retning af romance er ikke ensbetydende med at Eisner er blevet blødsøden. Albummet er ganske enkelt spækket med slagsmål og skurke – af begge køn, for kvinderne er alle som en farlige modstandere, der enten har solgt hele, eller dele af deres sjæl til en kriminel djævel. Én er endda så udspekuleret at det lykkes hende at regne ud hvem der gemmer sig bag Spirits maske. Det siger sig selv at den historie nødvendigvis må have en fatal udgang.

Selvfølgelig er der et par mere eller mindre fjollede romancer, hvor et helt kobbel kriminelle kvinder (sagde du KKK?) forelsker sig i vor helt, og det kan såmænd være ganske fornøjeligt, men vi skal til Eisners mere aparte eventyr for at finde guld. Og ‘Snosk’ er rent guf. Snosk er en kæmpe af en mand, et veritabelt monster, med et ansigt som en fredelig treårig. Han manipuleres af en femme fatale og pudses på Spirit, der slynges gennem betonvægge i Snosks forsøg på at tampe livet af ham. En kamp som Superman burde have taget. Selvom historien er fuld af action, viser Eisner sin blide side i portrættet af Snosks umenneskelige opvækst, og giver dermed historien det ekstra lag, der er Eisners varemærke.

 

Lån tegneserien på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter