0 kommentarer

Digte fra Mexico 1971 og billeder fra Mexico 1971 af Ib Michael

af d. 25. december 2019
Info
 
Sideantal

104

Udgivet

2019

ISBN

9788793819009

Originaltitel

Billleder fra Mexico 1971 & Digte fra Mexico 1971

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En af mine med-anmeldere her på bogrummet.dk har beskrevet det så fint: ”et lille samlet værk bestående af to bøger der komplimenterer hinanden”. Det er præcis det, der er tale om.

Bogen ”Billeder fra Mexico 1971” er præcis det. En lille bog, der er fyldt med fotos fra forfatterens rejse til Mexico i 1971, hvor han rejste sammen med maleren Per Kirkeby. Bogen er et supplement til den bog, der hedder ”Digte fra Mexico 1971”, der omhandler samme rejse.

Alle fotos i første bog er ledsaget af en kort tekst, der beskriver hvad man ser på billedet, f.eks. en blomst, der kaldes for ”gudeøjne” og som består af flettede kaktusblade, som danner en pupil. Det kan også være fotos af kvindernes klædedragt og af det sjal, som kvinderne bærer over hovedet. Dette sjal kaldes pallacates og er en populær gave.

Bogen indledes med et forord på små 10 sider, hvor forfatteren beskriver sin interesse for at tage ud på en længerevarende rejse til Mellemamerika og hvorfor han valgte netop at besøge det område, hvor Huichol-indianerne bor. Herudover er der også en kort beskrivelse af hvordan forfatteren på sin rejse eksperimenterer med stoffer. Forordet er en væsentlig indgang til, at forstå de fotos der er i bogen og man gør derfor sig selv en gevaldig bjørnetjeneste hvis man lader være med at læse det og blot vælger at nærstudere de – i øvrigt meget flotte – fotos der er i bogen.

“Digte fra Mexico 1971” er, som titlen beskriver, en digtsamling fra selvsamme rejse til Mexico.

Mange fine digte imellem, spændende. Til gengæld også digte imellem, der er knap så vellykkede. Mange af digtene kan beskrives som en rejsebeskrivelse i digtform.

Gevaldigt flotte og stemningsfulde fotos.

Mange fine digte, men også nogle, jeg synes var kedelige og ikke særligt opfindsomme.

Et forord, der er velskrevet og på ganske få sider formår at gøre læseren klogere og give en præcis introduktion til hvad denne bog er for en størrelse. Meget spændende og relevant.

Der er ikke meget at klage over her – det er et meget fint og sammenhængende værk.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter