0 kommentarer

Peter Pjusks jul af Robert Fisker

af d. 26. december 2019
Info
 
Udgivet

2019

ISBN

978-87-11-87954-2

Udgave

1. e-bogsudgave

 

„Peter Pjusks jul“ er en fortælling i Robert Fiskers charmerende børnebogsserie om den lille gråspurv Peter Pjusk, som faldt ud af reden, da han var ganske lille og siden da har oplevet det ene eventyr efter det andet.

I juleeventyret „Peter Pjusks jul“ må Peter klare sig alene i skoven i en særdeles kold og barsk vinter. Der er næsten ingen mad at finde og det sner flere dage i træk, så han heller ikke kan flyve ud for at lede efter noget spiseligt. Da han er helt afkræftet, kommer hans søster Pip forbi. Samen flyver de til den næste gård. Men det viser sig snart, at folk her ikke giver mad til fuglene. Pip flyver videre for at prøve lykken andetsteds, mens Peter er for udmattet for at tage afsted. Den næste morgen vil han lede efter mad i kostalden, men da han letter, bliver han grebet af et voldsomt vindstød og slået hårdt mod køkkenrudet, hvor han falder bevidstløst ned. Gårdens lille pige Ida samler han op og tager sig af ham. Takket være varmen og rigeligt med kagekrummer kommer Peter sig snart — og lige tids nok til at redde bondefamilien ud af en farlig situation.

Robert Fisker (1913-1991) har skrevet mere end 150 titler inden for meget forskellige genrer. At han har haft en svaghed for jul, viser titler som „Julemand på glat is og andre vinterhistorier“ eller „Da julemanden sov“. Han har desuden været medforfatter til juleklassikeren „Jul i Gammelby“.

„Peter Pjusks jul“ er en fin lille vinterfortælling, perfekt egnet til at forkorte ventetiden på juleaften.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter