0 kommentarer

Det euforiske spejl: Dialoger om H.C. Andersens tingseventyr af Finn Barlby og Jacob Bøggild

af d. 12. oktober 2015
Info
 
Sideantal

272

Udgivet

2015

ISBN

987-87-89464-47-3

Originaltitel

Det euforiske spejl: Dialoger om H.C. Andersens Tingseventyr

Udgave

1. udgave

 

Har du hang til at forstå H.C. Andersen i en lidt bredere forstand?

Det Euforiske Spejl er da bogen, hvor det kan finde sted. Her serverer cand.phil. Finn Barlby og dr.phil. Jacob Bøggild et spændende perspektiv på denne genre, som H.C. Andersen også udmærker sig i, nemlig tingseventyr.

I tingseventyr spiller ikke-levende objekter en tydelig hovedrolle. Handlingen i eventyret fortælles af ting og bæres endog af disse som karakterer. Som eksempel kan Hyrdinden og Skorsteensfeien bruges. Her er begge karakterer lavet af porcelæn. Der er Den Gamle Gadeløgte, hvor altså fortælleren er en lygte i byen, der lyser op på borgere og knytter fortællinger derom.

Det Euforiske Spejl tager hånd om denne undergenre. Den gør det gennem en række dialogiske læsninger af seks af H.C. Andersens tingseventyr: Flipperne, To Jomfruer, Gaardhanen og Veirhanen, Pengegrisen, Stoppenaalen og Kjærestefolkene.

Alle fortællinger rummer en særegen komposition og anvender særlige symboler, mens de trækker på en særlig romantisk referenceramme.

Det er læsning for den kræsne kender af H.C. Andersen, der ønsker oplysning på et mere grundigt niveau. Det er dog også læsning for den yderst interesserede bogorm, der blot ønsker fordybelsen. Det er godt formidlet og vedkommende læsning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter