0 kommentarer

Til alle slags fester af Ulla Taylor

af d. 13. oktober 2015
Info
 
Sideantal

196

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7174-041-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Der er kvinden, som er født med det særlige problem, at hun kun har mælketænder og derfor har hun ikke et ret pænt tandsæt, hvorfor hun smiler med lukket mund eller holder sig for munden. Hun bliver i skolen kategoriseret som en stille pige også selv om hun slet ikke er det. Men hun formår at få snerten af et musikalsk gennembrud da hun er med i et tv show, desværre bliver den lovede pladekontrakt, da hun vinder, ikke til noget og hun må derfor kæmpe med sine drømme om stjernestatus ved at synge i et almindeligt band hvor de er ude og spille til alle mulige typer fester.

Og så er der rockmusikeren der er endt op med at være familiefar, gift med en meget gudfrygtig men jaloux kone og deres børn. Han kæmper for at få livet til at give mening ud over, hvad han har i kirken, han savner livets andre finesser. En skrantende økonomi får ham til at opsøge musikken igen og han ender med at spille med i bandet, hvor vores kvindelige sanger fra før synger.

De ser kort hinanden an og ender med en affære. Det finder hans kone ud af, og under et spillejob dukker konen op. Det slutter med flækkede tænder.

Vi slutter bogen af med at mærke håbet for vores kvindelige hovedperson, da hun får lavet sine tænder og igen kan synge, selv om hun også vælger langt om længe at finde sig et almindeligt arbejde.

Bogen er herlig, nem at læse og man kan genkende mange ting fra livet i al almindelighed. Mange af os har nok prøvet at gå med drømme om noget større og mere indtil vi fandt ud af at det tit er de små ting i livet der giver mest mening og størst glæde.

Den er bygget godt op og fanger fra allerførste side. Personligt læste jeg den på en eftermiddag, for jeg kunne ikke lægge den fra mig. Selve historien giver mening og mange som har stiftet bekendtskab med utroskab vil nok også kunne finde noget både genkendeligt og noget smertefuldt i bogen. Den rammer en lige meget hvad ens indgangsvinkel til den er.

Det kan nogen gange være svært at beskrive en god bog, men når man til slut blot kan sige: LÆS DEN! Så er man altså nået et godt stykke.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter