0 kommentarer

Ansigterne af Tove Ditlevsen

af d. 15. marts 2016
Info
 
Sideantal

165

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-18145-6

Originaltitel

Ansigterne

Udgave

4. udgave

 

Lise Mundus er børnebogsforfatter. Hun bor sammen med sin mand Gert, parrets børn, og husholdersken Gitte.  Lise føler sig alene og fremmedgjort i hjemmet, hvor Gert og Gitte har en affære, og Gitte samtidig tager sig af en stor del af omsorgen for parrets børn. Og så begynder stemmerne at dukke op. For at snyde stemmerne tager Lise piller. Hun ønsker ikke at dø, og et selvmordsforsøg synes umiddelbart som den eneste måde at slippe ud af hendes eget liv. Selvmordsforsøget skaffer hende som forventet væk fra hjemmet, men livet på den lukkede afdeling er ikke helt som håbet. End ikke her er Lise i sikkerhed for stemmerne.

“Ansigterne” er en dyster og trist bog om menneskets sind. Den foregår på grænsen af den fysiske virkelighed, og virkeligheden i sindet. Og vi følger Lises kamp for at finde nogen at stole på, for at skjule stemmerne fra omverdenen, for ikke at miste stemmerne, og i sidste ende for at blive rask i samfundets øjne. Det er en rigtig dansklærerroman, ment på den bedst mulige måde; det er en bog der sætter tanker i gang og giver læseren lyst til at tænke selv.

Bogen sætter spørgsmålstegn ved opfattelsen af hvad der er normalt – For hvornår er man normal, og hvem bestemmer hvad ordet dækker over? Og hvordan bliver man normal igen, når samfundet først har stemplet en som unormal?

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter