0 kommentarer

Min mors hemmeligheder af Nikola Scott

af d. 6. august 2019
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

425

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7148-369-7

Originaltitel

My mother's shadow, oversætter: Peter Carstens

 

Skøn skøn roman med en masse familehemmeligheder som på bedste vis og ganske langsomt kommer frem i lyset.

Addie er knap 40 år, da moderen pludselig dør i en ulykke og efterlader sig en sørgende mand og 3 børn. På 1 års dagen for dødsfaldet banker det pludseligt på døren, og udenfor står en kvinde der påstår hun er afdøde Elizabeths datter. Og ikke nok med det, hun er hævder også, at hun er Addies tvillingesøster..
Addie og resten af familien afviser hovedrystende kvinden, men lige så langsomt kommer der spor frem fra moderens fortid, som tyder på, at meget ikke er som det ser ud. Fokus skifter nu til 40 år tidligere, hvor den purunge Elizabeth bliver sendt på et gods på landet, da hendes mor er ved at dø. Elizabeth er ked af ikke at kunne være der for moderen, men samtidig oplever hun en magisk sommer med unge på hendes egen alder og laver ting som hendes meget konservative far aldrig ville have tilladet. Alting har dog en ende og da moderen dør, tager Elizabeth tilbage til faderen. En dag dukker en ung mand fra den magiske sommer dog op hos hende, og problemerne begynder langsomt at hobe sig op. Problemer som forfølger Elizabeth resten af livet.

“Min mors hemmeligheder” er rigtig godt skrevet, og man kommer virkelig ind under huden på hovedpersonerne. Især Addie er en spændende personlighed, og hun kan pludselig se en masse brikker falde på plads, brikker som har manglet og ligget helt forkert i løbet af hendes barndom. Bogen er letlæselig og svær at lægge fra sig igen, perfekt sommerlæsning med god underholdning.

5 stjerner til en skøn fortælling, som kan anbefales alle, der elsker romaner fra Lucinda Riley og Kate Morton.

Bedømmelse
Karakter