0 kommentarer

Pigen der faldt ned fra himlen af Heidi W. Durrow

af d. 14. maj 2011
Info
 
Sideantal

247

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92621-19-1

Originaltitel

The girl who fell from the sky

 

”Pigen der faldt ned fra himlen” handler om Rachel, som er datter af en dansk mor og en sort amerikansk far. Da hun er 10 år gammel springer hendes mor ud fra et tag sammen med Rachel og hendes to mindre søskende. Kun Rachel overlever.

Da Rachels far er forsvundet, vokser hun op hos sin farmor. Rachel er en kvik pige, og tilbringer en stor del af fritiden på biblioteket, hvor hun læser mange og svære bøger. Hun klarer sig godt i skolen, men hun kæmper med at finde ud af, hvem hun er. Er hun hvid eller sort? Specielt i teenageårene bliver hun udfordret på sin identitet og må lægge ører til flere racistiske verbale overfald.

Den første del af bogen er meget langtrukken til trods for fokus på opklaringen af, hvad der rent faktisk skete den skæbnesvangre dag. Den sidste del af bogen, hvor Rachel er blevet teenager, er derimod skarpere. Her følger vi Rachels begyndende interesse for drenge og usikkerheden på hendes egen identitet. Først til allersidst afsløres det, hvad der faktisk skete dengang, og selv om jeg efterhånden havde gennemskuet moderens motiv for at handle som hun gjorde, blev jeg alligevel overrasket.

Sprogligt er bogen mangelfuld. Det er svært at vurdere, om det skyldes forfatteren, oversætteren eller mangel på korrektur, men det hæmmede min læseoplevelse, ikke mindst i starten, hvor bogen halter noget. – Blandt andet af den årsag har jeg valgt kun at give bogen to stjerner. Selvom bogen også er tankevækkende og sætter fokus på vigtige og relevante emner som identitetskrise, sorg og racisme på en god og ikke fordømmende måde.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter