Forfatter Nina Vad Holtum – Fem bøger jeg ikke glemmer

af d. 2. september 2016
 

At læse er noget af det bedste jeg ved. Jeg glæder mig altid, når jeg begynder på en ny bog, og det er sjældent, at jeg opgiver eller skuffes over mine valg. Jeg læser bredt, og de fem romaner jeg nævner her, er nogle af dem jeg holder mest af.

 

 

1) Ringenes Herre trilogien af J.R.R. Tolkien.

Da jeg første gang læste dem som et par og tyve årig, var jeg fortabt for omverdenen, mens jeg levede mig ind i bøgernes univers. Efterfølgende har jeg vel genlæst dem hvert femte år. Det er lykkedes Tolkien på magisk vis at fortælle om det bedste og værste i os mennesker. For mig er Frodos og Sams venskab noget af det mest rørende og smukkest beskrevne i bøgerne.

Læs en anmeldelse af den samlede trilogi

 

 

 

 

 

 

 

2) Parfumen af Patrick Süskind.ItemImage

Jeg slugte bogen som sidemæssigt fylder lidt, men åh, jeg syntes næsten jeg kunne lugte de dufte, der beskrives af den besatte parfumeur, som ender med at myrde og så betale prisen for sin besættelse i jagten på den ultimative duft.

Læs en anmeldelse af ‘Parfumen’

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Rosens navn af Umberto Eco.

En middelalderkrimi hvor detektiven er en munk, og hans unge lærling er hans naive og godhjertede assistent. Handlingen udspilles på et stort og berømt kloster, der ejer en uvurderlig samling bøger. Romanen er filmatiseret med Sean Connery i hovedrollen. Et mere end vellykket projekt.

Læs en anmeldelse af ‘Rosens navn’

 

 

 

 

 

 

 

4) En hun-djævels bekendelser af Fay Weldon.

En hun-djævels bekendelser er fremragende, og jeg vil uden at blinke kalde den en klassisk Domestic noir roman. Weldon blander forskellige genrer i et højspændt og vellykket drama, hvor man følger en forsmået kvinde, som ender med at tage hævn over både sin mand og hans elskerinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5) Prinsesserne af Anne Marie Løn.

Baseret på en virkelig historie fra egnen i Nordjylland, hvor min familie stammer fra. Den er så fint og indlevende fortalt, og de to søstres forhold og livshistorie er beskrevet så man skiftevis lider, gyser og føler med dem. Deres liv blev aldrig lykkelige trods alle forudsætninger for netop det.

Læs en anmeldelse af ‘Prinsesserne’

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________

Om Nina Vad Holtum: 

Født 1959. Nina Vad Holtum er udstillingsarrangør, kommunikations coach og debuterede i 2014 med romanen “Ikonen”,  en spændingsroman om russiske ikoner med et historisk perspektiv med konservator Lærke Lind som en gennemgående figur. I 2016 udkom “Konservatoren”. Skriver indenfor genren Domestic noir.

Læs mere her

Læs anmeldelser af Nina Vad Holtums bøger på bogrummet.

Nina Vad Holtums facebook side

 

Forfatterfoto: Alessandro Cariello

 

 

_________________________________________________________________________________________________________