0 kommentarer

Prinsesserne af Anne Marie Løn

af d. 17. august 2006
Info
 
Sideantal

581

Udgivet

1999

ISBN

87-12-03070-8

 

“Prinsesserne” er bogen om de to proprietærdøtre Valborg og Violet. De er unge, rige, smukke og kan se frem til et liv i velstand, havde det ikke bare lige været for en enkel detalje. Nemlig den at heldet åbenbart er brugt op for den gren af familien. Faderen dør og efterlader døtrene som enearvinger til gården i Vendsyssel, som de nu skal til at drive. Døtrene, som før havde haft giftermål, dansetrin og mode i hovedet, skal nu indordne sig under anderledes principper og efter en tilsnigende fattigdom, eftersom samfundet udvikler sig omkring dem.

Romanen breder sig over en lang årrække og det er fascinerende at se det industrielle samfund udvikle sig fra synsvinklen fra to der berøres af det. Det er en dannelsesroman, men jeg vil ikke specificere hovedpunkterne i deres liv da det ødelægger for meget af plottet ved bogen.

Selvom Anne Marie Løn kan være langtrukken i sine passager, så er det altså en medrivende og lidt tragisk historie om hvordan livet også kan udvikle sig, hvis man glemmer at leve i det.

Det er en bog jeg gerne anbefaler til lidt tungere læsning, da den er svær at slippe når man endelig er kommet godt i gang med den.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter