0 kommentarer

Victor, sangen der aldrig blev færdig af Joan Jara

af d. 12. maj 2009
Info
 
Sideantal

317

Udgivet

1999

ISBN

87-14-29546-6

Originaltitel

Victor. An Unfinished Song

 

Victor Jara var en chilensk folkesanger, der blev dræbt af det chilenske styre i 1973 på grund af hans politiske tekster. Inden han døde nåede Victor Jara at få udgivet sine plader over det meste af Latinamerika.

“Victor. Sangen der aldrig blev færdig” er en biografi skrevet af Victor Jaras kone Joan. Bogen handler om Victor Jaras liv og om den betydning, som hans musik havde (og stadig har) i hele Sydamerika.

Victor Jara vokser op i Chile og møder danseren Joan da hun netop er blevet skilt fra sin første mand Patricio. Victor og Joan forelsker sig, gifter sig og flytter sammen.

Bogen handler om deres liv sammen, men bogen handler især om bondesønnen Victor, der starter som ung, ukendt og fattig musiker og ender som en slags nationalhelt i Chile.

“Victor. Sangen de aldrig blev færdig” er en rørende bog om hvor stor forskel et enkelt menneske kan gøre. Det er en spændende bog, der giver et indblik i, hvordan livet kan leves i et fjernt land som Chile. Bogen er skrevet med megen varme, og jeg endte med at sluge bogen fra første til sidste side – ganske enkelt fordi det er spændende at læse om en verdensdel, som de fleste danskere ikke kender særlig meget til.

Jeg giver bogen 4 stjerner og en stor anbefaling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter