0 kommentarer

Tisvilde Strand af Alberte Winding

af d. 10. september 2008
Info
 
Sideantal

219

Udgivet

2008

ISBN

978-87-567-8682-9

Originaltitel

Tisvilde Strand

Udgave

1.udgave

 

Rita er 40, nylig skilt fra reklame-John og deltidsmor til de 6-årige tvillinger Lilje og Eigil. Da hun inviteres til ungdomsveninden Mistys fødselsdag kickstartes en ny periode i hendes liv. Til festen møder hun den både den noget yngre Sune og kunstnerparret Mogens og Henriette, som hun forelsker sig i.

Hver anden uge er Rita mor på fuld kraft, og resten af tiden går med hysterisk singleliv. Det kan gøre selv den bedste forvirret, og Rita var måske lidt rundt på gulvet til at starte med. Hendes bedste veninde har altid scoret dem Rita holdt af, og på trods af denne noget kedelige tendens ses de stadig. Tilbage i 80’erne var de forsangere i bandet Gonuts, der leverede et par hits og forsvandt igen. Nu lever Rita som oversætter af tyske børnebøger. Hendes valg af karriere er sket ret tilfældigt. Rita er god til tysk og har måske haft lidt en hang til at være alene. Som nyskilt sidder hun nu og tænker på, hvor rart det ville være, at have nogen at dele glæden over børnene med. Hun kan bare ikke finde ud af, hvem det skal være. Men en fremmed viser sig at have sine helt egne idéer om den sag.

“Tisvilde strand” er en udpræget “damebog”. Det handler om kærlighed til børn, eks’er, veninder og elskere. Og det handler om at lære at finde kærlighed til og i sig selv. Alberte Winding har en skrivestil, der kræver koncentration af sin læser. Lidt springende sætninger hakker afsnittene op og ødelægger det flow, som jeg egentlig forventer af en bog, der handler om mænd, veninder og børn. Men hun har også andet på hjerte, for midt i denne fortælling om en almindelig kvindes ret almindelige liv hives Rita gennem tabubelagte forhold til en yngre mand, til en gift mand og gennem en intens, platonisk kærlighed til en kvinde.

Bestemt en læseværdig og hyggelig bog fra en forfatter, som med en dejlig humoristisk tone præsenterer nogle personer, som man har lyst til at forholde sig til.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter