0 kommentarer

Hej Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen

af d. 23. marts 2022
Info
 
Sideantal

10

Udgivet

2021

ISBN

9788794008358

Originaltitel

Hej Tjugga

Udgave

1.

 

Hej Tjugga er en børnebog til de yngste. Faktisk er den lavet til spædbørn, og som nybagt mor til et lille barn (som jeg håber kommer til at elske at læse!) fangede det derfor straks min interesse. Jeg var spændt på, hvad en bog med spædbørn som målguppe kunne byde på.

Bogen er en foldebog, der har to sider, der begge er illustreret med fine tegninger. Den ene side er i sort/hvid, og kan bruges helt fra barnet er nyfødt og endnu ikke kan se farver. Den anden side er i farver. Begge sider er fyldt med tegninger af ting fra naturens verden. Der er bjørnen Tjugga, en ræv, en hare, og blomster, svampe og himmellegemer. Tegningerne er smukke at se på. Dem i sort/hvid er holdt helt simpelt, mens der sker lidt mere på siderne i farve. Der er ingen tekst at læse højt, men det er heller ikke nødvendigt, for det ville målgruppen slet ikke kunne følge med til.

Bogen er godkendt af den 3 måneder gamle baby, der fascineret kigger på siden med farver. Den kan helt sikkert fange barnets blik, idet det er tydeligt at se hvordan øjnene følger bogen fra den ene ende til den anden. Med tiden bliver det sikkert også muligt at tale om billederne, og hvad der foregår på de enkelte sider.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter