0 kommentarer

Sværdsang af Bernard Cornwell

af d. 2. april 2010
Info
 
Sideantal

347

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31680-1

Originaltitel

Sword song

Udgave

1.udgave

 

Endnu en gang tager Bernard Cornwell os tilbage i tiden, til dengang mænd var mænd, og blodet flød i stride strømme.

Endnu en gang møder vi Uhtred der er sakser, men opvokset hos danskerne, og derfor noget splittet i sit sind. Hvem skal han holde med i krigen om England? Saksere eller danskere? Uhtred er bundet af en ed til kongen af Wessex, Alfred, som han ikke kan døje. Og da han øjner en chance for at lade ed være ed, og muligheden for at blive konge af Mercia er inden for rækkevidde, forsøger han at gribe den chance. Men alt går ikke efter planen, og nornerne, der spinder menneskers livstråde, har andre planer for Uhtred.

Og så går det ellers over stok og sten. Kong Alfred indtager Lundene (London), får sig et skvat af en svigersøn, mister sin datter… og… Ja, læs selv videre i Sværdsang.

Bernard Cornwell formår at beskrive den storskrydende, rå og i det hele taget ret ubehagelige Uhtred, så vi ikke kan lade være med at holde af ham. Vi er næsten fysisk til stede hele bogen igennem, og det er trist når sidste side bliver vendt, og historien er slut – for denne gang. For alt tyder på, at der er mere om Uhtred på vej. Historien er ingenlunde slut, og nu skal vi bare have den oversat til dansk og udgivet – og det kan kun gå for langsomt!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter