0 kommentarer

Arthur & George af Julian Barnes

af d. 25. februar 2009
Info
 
Sideantal

378

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7973-209-4

Originaltitel

Arthur & George

 

“Arthur & George” er en roman, der handler om to mænds liv. Den ene er Arthur Conan Doyle, der bliver berømt forfatter til bogen om Sherlock Holmes, den anden er George Edalji, der kommer fra en fattig familie, men alligevel får sig en god uddannelse. Georges liv bliver dog ikke så glamourøst som Arthur Conan Doyles liv.

Romanen foregår i to spor, som man følger parallelt. Vi møder Arthur & George allerede som spæde, hvor vi hører om deres opdragelse og deres tidligste erindringer, derfra udvikler bogen sig og vi følger de to mænd ind i deres voksenliv.

Det kunne umiddelbart lyde som en lidt kedelig bog, men det er det ikke. Det er ret spændende at følge de to mænds liv og høre om deres hverdag. Bogen er godt skrevet uden at være fremragende, og beskrivelsen af de to mænd virker overbevisende.

Den eneste ulempe jeg kunne finde var, at bogen var en anelse langtrukken. Der kunne måske være skåret cirka 50 sider af bogen væk uden at det ville have gjort noget.

Når det er sagt er “Arthur & George” stadig en læseværdig bog, som jeg godt vil anbefale, men bogen er som sagt god uden at være fremragende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter