0 kommentarer

Under Nordlys af Arne Woythal

af d. 1. februar 2020
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

327

Udgivet

2019

ISBN

9788793758711

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Grønland virker ret dragende for mange mennesker, og er ret mege oppe i tiden. Dette afspejler sig også i kriminalromanerne, flere af disse der udkom i 2019 udspiller sig helt eller delvis på Grønland.  Dette er også tilfældet for Under Nordlys. Rasmus Berg er midlertidigt udlånt til Qaqortoq, hvor han skal assistere med opklaringen af et barnemord. Selv om det er et lille samfund hvor alle kender alle, er der ingen der har set eller hørt noget der kan hjælpe til opklaringen. Sagen står i stampe, men da Palo Petrussen, byens tosse, pludselig indebrænder er mange af den opfattelse at sagen er faldet på plads. Men så let giver Rasmus Berg ikke op, der er intet der beviser de to ting har noget med hinanden at gøre. Der skal dog forsvinde endnu et barn, før han bliver taget alvorlig……

Personligt synes jeg det er den bedste af Arne Woythal  krimier. Den er velskrevet, spændende og giver en god indsigt i politiarbejdet. Der er mange gode dialoger i bogen, og der er også blevet plads til en heftig menneskejagt sidst i bogen.

Arne Woythal (1958) der til daglig arbejder som kriminalassistent. Udover to missioner i Afghanistan har Arne Woythal været udsendt for politiet til en lang række lande, herunder Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Sydsudan samt Ghana, og han har i en periode også fungeret som leder af Sydgrønlands Politi. Arne Woythal debuterede i 2016 med De dræbtes advokat, Under nordlys er 4. krimi i serien om Rasmus Berg og Solmaz Pakzad. Bogen kan dog sagtens læses uafhængigt af de forrige, men det giver selvfølgelig lidt ekstra at have læst de forrige, da der sideløbende med de selvstændige handlinger i bøgerne, sker en personudvikling med Rasmus Berg og Solmaz Pakzad.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter