0 kommentarer

Stenhuggeren af Camilla Läckberg

af d. 30. juli 2007
Info
 
Sideantal

475

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7055-066-6

Originaltitel

Stenhuggaren

 

“Ambulancefolkene var hoppet ned i båden og forberedte sig på at løfte pigen op på kajen. Den ene af dem begyndte forsigtigt at vende hende om på ryggen. Det våde hår faldt ned på dørken som en vifte omkring hendes blege ansigt, og de glasagtige øjne syntes at betragte de fremstormende grå skyer.
Patrik havde først vendt sig væk, men nu kiggede han modstræbende ned på pigen. Derpå greb en kold hånd om hans hjerte.
“Åh nej, åh nej, Satan i helvede.”
Martin kiggede bestyrtet på ham. Så gik der et lys op for ham. “Ved du, hvem hun er?”
Patrik nikkede tavst.”

Da liget af et barn dukker op, regner politiet til at begynde med at der er tale om en drukneulykke, men obduktionen viser noget andet. I pigens lunger finder man ikke som ventet havvand, men derimod ferskvand og sæberester, alt tyder altså på at pigen først er druknet i et badekar og bagefter smidt i havet.
Efter denne uhyggelige opdagelse går politiet i gang med at efterforske detaljerne omkring pigens forsvinden. Både pigens egen familie og naboer skjuler tilsyneladende noget, og efterhånden som de forskellige hemmeligheder afdækkes, kommer der grusomme sandheder frem.

Historien hopper indimellem tilbage i tiden til 1920´erne, hvor man følger en stenhuggers liv. Hvorfor nu det? tænker man, for historien har tilsyneladende ingen sammenhæng med den anden, men forfatteren Camilla Läckberg har selvfølgelig en dybere mening med dette. Det bliver dog ikke afsløret før sidst i bogen.

Bogen er spændende fra første side, og man slipper den ikke, inden sidste side er vendt. Mistroen til de forskellige personer fyger i forskellige retninger, og man linder simpelthen ikke, før sidste brik i puslespillet er sat på plads, og man finder ud af hvem morderen er. Camilla Läckberg er efter min opfattelse fuldt ud på højde med de populære krimiforfattere Liza Marklund og Sara Blædel, så er du vildt med dem, vil du med sikkerhed også sluge “Stenhuggeren” i en mundfuld.

I krimiserien er der tidligere udkommet bøgerne “Isprinsessen” og “Prædikanten”. “Stenhuggeren” er hermed Läckbergs tredje bog om politimanden Patrik Hedström, og den succesrige krimiserie har gjort Läckberg til Sveriges bedst sælgende forfatter i 2006.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter