0 kommentarer

Skyggespil af Kevin Guilfoile

af d. 30. juli 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

491

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0443-1

Originaltitel

Cast of Shadows

 

I en nær fremtid er kloning både muligt, legalt og et alternativ til adoption. Hovedpersonen Dr. Davis Moore er en kloningslæge, hvis datter brutalt voldtages og myrdes. Politiet står uden gerningsmand og derfor vælger Moore at lave en kloning ud fra gerningsmandens sæd, som han ved en fejl har fået udleveret af politiet. Drengen sættes til verden og Moore følger som hans læge hans opvækst.

Bogens præmis er, at er du født monster, ender du som monster. Der er således ikke meget håb for den lille kloning, – det er både deprimerende og fantasiløst. Han mishandler dyr fra han er tre og fortsætter derfra. Sammen med den fortænkte handling bliver det hele udvandet.
Bogens slutning er overraskende, men ellers afvikles historien for langsomt og kludret. Der er for mange unødvendige bipersoner, og sproget er ikke troværdigt. Enkelte dialoger er ligeså fortænkte som handlingen selv.

Det der også skæmmer bogen er den overfladiske behandling af det filosofiske tema i forhold til kloning og hvem man som person er. Kloningen interesserer sig for dette emne, men bogen kommer forceret hen over det. Der mangler nogen personer der kunne tage disse diskussioner op med klon-drengen. Desværre er persongalleriet en flok lommefilosofiske fladfisk.

Som sagt overrasker slutningen. Den er ikke specielt spændende, men den er troværdig og den holder. Det gør resten af bogen ikke.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter