0 kommentarer

Svans af David Læby

af d. 30. juli 2007
Info
 
Sideantal

105

Udgivet

2007

ISBN

978-87-595-2745-0

 

Fra bagsiden: “En nat på en bar fortæller Søren sin historie til en ung forfatter, som siden skriver den ned. Det er en historie om fordomme, selvhad og svigt. Og om til sidst at gøre det, man ikke turde”.

En underlig lille bog om en ung homoseksuel fyr, der må igennem så grueligt meget ondt, inden han kan springe ud som lykkelig. Handlingen er blandet sammen i nutid og datid, og kan til tider være lidt vanskelig at finde rundt i, hvilket forfatteren (eller forlaget) åbenbart har været klar over, og derfor har lavet en lille grafisk finurlighed i bogen, der skal forklare sådan nogen som mig, hvornår det er det ene eller det andet.

Romanen handler om Søren og om hans vanskelige liv, hvori indgår perioder med spisevægring, forældrenes skilsmisse og en moster der måske er homoseksuel. Sikkert udmærkede ting, men på de 105 små sider som bogen indeholder, kommer man bare ikke nok i dybden. Der er tiltag til det indimellem, hvor sproget forsøger at nå dybder som indeholder noget. Men straks efter, er man igen tilbage på overfladen.

Ærgerligt nok. For historien som sådan er udmærket. Den mangler bare noget dybde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter