0 kommentarer

Julemandens død af Kenneth Bøgh Andersen

af d. 3. marts 2015
Info
 
Sideantal

368

Udgivet

2013

ISBN

978-87-638-2951-9

 

Julekalender med hele 25 dage. Så passer den jo til flere steder i verden, selv om det er en dansk bog. Så det er egentlig smart tænkt.

Vi starter med 1. december og det går hårdt for sig med det samme. Julemanden bliver forgiftet af nogle brunkager og dør. Hvem mon har givet ham dem?

Nisserne bliver dræbt og en enkelt nisse får fat i et søskendepar til at hjælpe sig med at redde julen og måske julemanden. Men kan man redde nogen der ikke længere lever?

De efterfølgende dage er der spænding og gru og uhygge over hele linjen. Det er absolut ikke en julekalender for børn. Men for teenagere og opefter. Den er velskrevet, uhyggelig og fangende, og man får virkelig bare lyst til at læse hele kalenderen ud i et stræk (hvad jeg så også gjorde).

Vi møder lemlæstede nisser og gribbe der spiser af dem. Vi oplever magi. Vi møder ondskaben der faktisk viser sig at være en tidligere nisse. Vi oplever artige og uartige børn. Vi møder søskendeparrets forældre samt moderen til søskendeparrets kammerat der egentlig ikke skulle have været en del af historien men som bliver det, fordi han overnatter hos dem da nissen giver sig til kende. Han er nemlig ikke på listen over artige børn så nissen stoler ikke på ham til at starte med.

Det er en julekalender der har det hele.

Giver den 4 stjerner fordi jeg godt kunne have tænkt mig der også var nogle illustrationer i bogen, men man kan ikke få det hele og historien er jo den vigtigste.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter