0 kommentarer

Slet beviserne af Lise Villadsen

af d. 10. marts 2019
Info
 
Sideantal

125

Udgivet

2019

ISBN

9788763861311

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Efter en fest cirkulerer der pludselig nogle pornografiske foto af Freja rundt blandt drengene i 1g. Freja kommer ikke i skole, og politiet er sat på sagen. De to venner Lukas – som er Frejas ex-kæreste – og Thor dækker hinanden, men Thor føler sig meget presset af sagen. Han føler han står i et dilemma, man udleverer ikke sin bedste ven, men det er heller ikke til at leve med løgn og fortielse. Det er en sag der kommer til at ændre meget.

Jeg synes det er en god bog, idet den tager et emne op som berører mange unge i dag. Men jeg synes den skøjter lidt for let hen over det hele, der mangler i min optik lidt mere substans. Vi får et meget fint indblik i hvordan vores ven Thor har det, men ser kun en flig af hvad der sker med Freja, og hvordan hun føler og aldrig hvordan det går med Lukas. Jeg kunne godt have brugt lidt mere dybde omkring Freja, og så savner jeg noget konsekvens af drengenes handlinger.

Det er en velskrevet og let læselig ungdomsbog, med et lix på 20. Jeg tænker den med fordel kan bruges i klasseundervisning, da den lægger op til en god debat omkring moral og etik.
Lise Villadsen (f. 1985) bor i København og er uddannet cand.mag. i dansk og filosofi. Hun debuterede med den anmelderroste ungdomsroman ‘Tigerhjerte’ (2018), som hun startede med at skrive allerede som 14-årig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter