0 kommentarer

Det var mig der slog Tom Jones ihjel af Jan Frejlev

af d. 8. marts 2019
Info
 
Sideantal

124

Udgivet

2018

ISBN

9788740975284

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Det var mig der slog Tom Jones ihjel er en samling med fjorten fine små finurlige fortællinger. Novellerne står alene, men tilsammen udgør de en helhed, idet de hver i sær er et kapitel i et liv. Et tidsbillede i det persongalleri der optræder, og som krydser hinanden i de fjorten historier.

Det hele starter med en hat der er efterladt på en bænk i Fælledparken, og herefter ruller fortællingerne sig ud fra det melankolske, det at blive forladt og sidde ene tilbage uden at magte andet end at hænge fast i tomheden, til det næsten absurde, som at finde underholdning i at tage på besøg på skadestuerne rundt om på hospitalerne. Det er svært at give et retfærdigt resume af novellerne, de skal læses og opleves.

Jan Frejlev (f. 1961) har tidligere udgivet en fagbog og bidraget med tekster til en antologi. Det var mig, der slog Tom Jones ihjel er hans første skønlitterære enkeltstående værk. Jeg synes det har været en fornøjelse at læse den, sproget er lunt og ikke uden humor. Jeg fik også et dejligt tilbageblik i tiden da jeg lige måtte lytte til Backman-Turner Overdrive: You ain’t sen nothing yet (1974), som har en lille rolle i fortællingerne. Dejlig underholdning, jeg læser gerne flere noveller af Jan Frejlev.

 

Bedømmelse
Karakter