0 kommentarer

Glem mig ikke af Victoria Stevens

af d. 10. marts 2019
Info
 
Sideantal

296

Udgivet

2019

ISBN

9788793699113

Originaltitel

Don't forget me på dansk ved Rane Knudsen

 

Glem mig ikke er for dig, der søger en ungdomsroman, der behandler svære emner om sorg og ensomhed på en let måde.

Bogen handler om Hazel, der må forlade den velkendte hverdag og sin syge mor i England for at bo hos sin far i Australien. En far, hun aldrig har mødt. Her møder hun tvillingerne Red og Luca, som hun udvikler et nært venskab til. Langsomt begynder hun at opbygge en ny hverdag og måske opdage et nyt hjem. For Hazel indser, at hjem ikke er et hus, men de mennesker man har omkring sig.

Jeg er glad for, at jeg har læst den her bog, for den ramte bestemt et eller andet i mig. Plottet er godt opbygget med spring mellem Hazel, Red og Luca, der giver et dybere indblik i, hvordan de hver især føler og har det. Karaktererne og dialogerne er velskrevet og realistiske, og man kommer virkelig under huden på især Hazel og de indre kampe, hun har. Selvom bogen behandler tunge emner som død, sygdom, sorg og ensomhed, så gør den det på en let og hjertevarm måde, så det ikke bliver for tungt for læseren. Samtidig er der en masse skønne karakterer, der bidrager til, at stemningen ikke bliver for trist. Og sammenspillet mellem de forskellige karakterer er fantastisk og skaber glæde og til tider også humor.

Victoria Stevens’ debutroman er rørende på den helt rigtige måde. Det er ikke bare en bog om tab, men om familie, venskab, hjem og kærlighed.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter