0 kommentarer

Republikaneren af Lasse Holm

af d. 24. juni 2016
Info
 
Sideantal

420

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7176-028-6

Originaltitel

Republikaneren

 

En historisk krimi, forstået på den måde at bogen handler om Julius Cæsar, diktator og nu myrdet! Og liget bliver obduceret af lægen Demetrios.

Der er en gruppe, som påstår, at de står bag mordet på Julius, men der er noget som tyder på, at det ikke er sandt, men at de blot påtager sig skylden for at få opmærksomhed på deres egen sag, nemlig at genindføre demokratiet.

Byens befolkning er ikke særlig glade for det hele, det er svært at vide, hvem man skal tro på og de fleste frygter for, hvad der kommer til at ske. Og det kan næsten kun ende ud i borgerkrig, for på den ene eller den anden måde skal man jo videre, og det skal landet også!

Rom fyldte meget på den tid, og hvis man i forvejen kender lidt til historiens slag mm, så vil man helt sikkert finde stor fornøjelse i at læse denne bog. Der er mange historiske ting i den. Og har man den interesse, er jeg sikker på, bogen fanger.

Den fangede ikke mig, desværre. Desværre fordi jeg egentlig regnede med en større oplevelse. Men det kan måske også hænge sammen med at dette er en slutning i en trilogi, og selvom den sagtens kan læses for sig selv, så ville man klart have fået mere ud af at læse de to foregående bøger, for så at afslutte med denne som beregnet.

Her er spænding, man kan ikke lige med det samme gætte hvem morderen er, bogen er velskrevet og flot illustreret med kortet først i bogen og oversigten over første og andet slag sidst i bogen.

Der er noget at gå i gang med. Jeg giver den dog kun 3 stjerner, da jeg fandt bogen tung at læse. Men jeg vil henholde til at det nok mest igen handler om interesse for Roms historie. Og jeg er derfor ret sikker på, at mange andre vil kunne få meget mere ud af at læse bogen, end jeg gjorde!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter