0 kommentarer

Signe af Peter Madsen

af d. 4. december 2022
Info
 
Sideantal

240

Udgivet

2022

ISBN

978-87-7232-267-4

Originaltitel

Signe
En samlet trilogi bestående af de tre bøger: "Signes jul", "Rejsen til Jerusalem" og "Vingeslag".

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Det er næsten spirituelt at læse sig igennem denne bog. Fordi man får noget fortalt som kan tolkes på mange måder. Der er en dybere mening eller det føles sådan. Men det handler i sidste ende om religion og de traditioner vi forbinder med de tre højtider der beskrives, nemlig jul, påske og pinse. Det er en trilogi som er blevet samlet til et værk og det fungere rigtig god, for med hvert nyt værk fortælles der videre med den samme hovedperson, der blot når at vokse fra historie til historie, så hun starter som barn og ender som ung kvinde. Det er gennemtænkt og gennemført og blandingen af roman og tegneserie virker. Det er en rigtig dejlig måde at læse på, for man bliver ikke træt undervejs. Og selv om man stadig kan læse de tre historier enkeltvis, så giver det noget ekstra at læse dem sammenhængende.

I første historie er det julen og dens traditioner man gennemgår. Man ser det fra barnets perspektiv og man lærer juleevangeliet at kende. Det er nemt at gå til.

I anden historie er det påsken, hvor det er en blanding af barn og teenager der oplever det hele på en rejse til Jerusalem sammen med et familiemedlem. Man hører om Jesus historie, Jødernes ophav, Grædemuren med mere. Man får en forståelse for at mange af de religioner vi har i dag på mange punkter hænger sammen.

I den sidste historie er det pinsen man lærer om. At det er en ung kvinde er oplever noget religiøst efter et brud med en veninde og et dødsfald tæt på hende. Det er lidt mere barskt, men alligevel utroligt rørende. Det samler historierne sammen så man føler der er mening med at læse de tre historier i den rækkefølge der er lagt op til.

Man kan blive lidt klogere på kristendommen, på vores højtider og man kan samtidig blive underholdt med flotte illustrationer og gode fortællinger.

Anmeldereksemplar.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter