0 kommentarer

Selvtægt af Tove Klackenberg

af d. 12. februar 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

275

Udgivet

2007

ISBN

978-87-02-05139-1

Originaltitel

Självtäkt

 

Endnu en kriminalroman af en kvindelig svensk forfatter. Det er imponerende så mange krimiforfattere der fostres i Sverige i disse år, og næsten alle skriver fremragende. Det gælder så absolut også for Tove Klackenberg.

Den unge anklager Svea Duval er netop startet på sit nye job som anklager i Östersund langt oppe i de store fjeldområder i midten af Sverige. Hun har efterladt sin kæreste, den bløde og lidt forsigtige Melvin, ca. 200 km sydligere.
Svea er født og opvokset i Sverige med en svensk mor og en far, som hun ikke kender, ud over han er fra Caribien, og at hun har arvet sin mørke hud efter ham.
Kort tid efter hun er kommet til Östersund, bliver hun midlertidigt udstationeret i et lille samfund omkring byen Sveg. Der er en lille politistation i Sveg, men på grund af underbemanding har de svært ved at få afsluttet sagerne, og dette skal Svea hjælpe til med.
Umiddelbart et ret enkelt job, som burde kunne overstås på et par uger, men af en eller anden årsag afsluttes næsten alle sager tilsyneladende som ulykkestilfælde og hændelige uheld, og de ulykkesramte har i næsten alle tilfælde været under mistanke for en eller anden forbrydelse umiddelbart før de rammes af en ulykke.

Romanen er godt skrevet, og man kan i den grad sætte sig i hovedpersonens sted, både i kriminaldramaet og i det drama, som hun selv som person gennemlever.

Det er ikke sidste gang jeg læser en krimi af Tove Klackenberg.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter