0 kommentarer

Sin brors vogter af Kirsten Holst

af d. 13. februar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

329

Udgivet

2006

ISBN

87-638-0465-4, 978-87-638-0465-3

 

Et nordjysk detektivbureau modtager en brevbombe, som dræber ejeren. Hvad er motivet? Og var bomben i virkeligheden tiltænkt en helt anden?

Beatrice – kaldet Bea – er blevet medejer af Nordjysk Security Consult (NSC) sammen med den tidligere kæreste Henrik og medstifteren Ruth. En dag da Bea møder på arbejde, får hun at vide, at NSC har modtaget en brevbombe, som har slået Henrik ihjel.

Politiet har ingen oplagte spor til, hvem der kan stå bag, og så viser det sig pludseligt, at brevbomben var adresseret til Bea! Det sætter gang i spekulationerne, for Bea mener bestemt ikke, at hun har været involveret i en opgave, som kunne ende i mordforsøg.

Bea starter sin egen efterforskning, og det fører hende ind i en sag om mordet på to østeuropæiske prostituerede. Andre tråde trækker mod en sag om forsikringssvindel, som Bea arbejdede på for år tilbage, og endelig er der også en episode med nogle unge mænd og et racistisk overfald. Oveni dukker Henriks forsvundne bror, som har været død i 17 år, pludselig op til begravelsen.

Kirsten Holst skriver letlæst og spændende, og historien fører hele tiden læseren videre til næste side. Bea er en skikkelse, man kan identificere sig med. Hun er ikke overnaturlig intelligent eller totalt frygtløs. I stedet for er hun et menneske i kød og blod, og det gør handlingen mere spændende.

Bea var også hovedpersonen i “Var det mord?”, men man behøver ikke at have læst den for at få noget ud af “Sin brors vogter”.

En rigtig herlig krimi fra den jyske provins skrevet af dansk krimis Grand Old Lady.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter