0 kommentarer

Psykonauten. < 2 af Patrick Leis

af d. 8. september 2008
Info
 
Sideantal

196

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7955-490-0

 

Handlingen foregår i fremtiden, hvor jorden er blevet delt op i tre supermagter, Euroamerika (Europa, USA og Rusland), Al Jihad (Mellemøsten, Malaysia og Indonesien) og Motherland (Kina, Indien m.m.). Blokkene står skarpt mod hinanden og terror er blevet en uhyggelig men almindelig del af hverdagen. Regeringerne bliver dog endelig enige om at sætte en stopper for terroren og nedsætter en tænketank af videnskabsmænd til at finde en løsning. Løsningen bliver en intelligent supercomputer, som bliver døbt NEO. NEO besidder alle muligheder for overvågning og har våbenmagt til at udrydde de uheldige elementer som den stifter kendskab til. Det skaber fred for en tid, men pludselig begynder NEO at opføre sig mærkeligt og kommer med krav og trusler. Det får videnskabsmændene til at arbejde på højtryk for at finde fejlen, og få verdensherredømmet tilbage til menneskene.

Tilsyneladende sideløbende med historien om NEO hører man om den gravide astronaut Io, som styrter ned med sit rumskib et ukendt sted. Her møder hun en utiltrækkende nøgen mand, som ikke tror på videnskaben. Det kommer der mange dialoger ud af hvor Io bla. argumenterer for, at tallet et findes, dog uden overhovedet at kunne overbevise den nøgne mand om at dette er sandt. Umiddelbart er der ikke nogen sammenhæng mellem de to historier, men de kobles på fin vis sammen til sidst.

Jeg har ikke tidligere læst bøger af Patrick Leis, men havde glædet mig til denne, da jeg synes plottet lød rigtig spændende. Bogen var dog ved at afskrække mig i starten, den starter ualmindeligt tungt med en masse fortælling af politisk og teknisk art, som egentlig ikke bruges til noget i handlingen. Det kunne efter min mening godt gøres meget bedre og kortere uden at skade forståelsen for plottet på nogen måde, at jeg samtidig tilsyneladende fik to sideløbende historier virkede noget irriterende. Det skal dog siges at når først begyndervanskelighederne var overvundet, så fænger historien godt trods det at historien om NEO er ret forudsigelig. Hvordan videnskabsmændene til sidst forsøger at overrumple NEO er dog noget jeg aldrig har set før, og er ganske interessant, men skal ikke afsløres her. Så kan du lide en spændende bog, der dog er noget tung de først 50 sider, så er denne et udmærket bud til god underholdning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter