0 kommentarer

Uskyld af Christian Møgeltoft

af d. 5. oktober 2014
Info
 
Sideantal

400

Udgivet

2014

ISBN

978-87-997606-0-2

 

Det måtte jo komme: Dagen, hvor en anmelder på Bogrummet anmelder en med-anmelders roman.

Christian Møgeltoft, der er flittig anmelder her på Bogrummet, har skrevet romanen “Uskyld”, og jeg kan lige så godt indrømme med det samme, at I andre er gået glip af en fin oplevelse hvis I endnu ikke har læst hans bog.

“Uskyld” er en roman, der foregår i 1970´ernes København (og Sverige).

Hovedpersonen er den unge Sigøjner, der bor på Nørrebro i København.

Ved en casting til filmen “Vil du se min smukke navle” møder Sigøjner den jævnaldrende pige Cecilie, som han forelsker sig brændende i. Trods det, at Cecilie er opvokset i et socialt set pænere hjem lader det til, at de kommer ganske fint ud af det med hinanden – indtil Sigøjner rager sig uklar med en flok rockere, der banker Sigøjner´s bedste ven til plukfisk da denne ven har taget en plade hash fra rockerne uden at betale for denne.

Da Sigøjner´s bedste ven dør efter rockerne´s behandling af ham “låner” Sigøjner pladen med hash på ubestemt tid og tager flugten til Sverige, hvor han videresælger hashen, overværer at køberen bliver slået ihjel – og igen må tage flugten for ikke selv at få røven på komedie.

Han ender på Gärsnäs Slott, hvor han en længere periode arbejder ved landbruget, kommer i nærkontakt med nogle af slottets kvindelige beboere og finder ud af, at slottets ejer er et dumt svin, der sværmer for nazismen.

Da slottets ejer holder en fest i anledning af Göring´s dødsdag går det galt, og Sigøjner ender igen med at komme i vanskeligheder. Hvad der sker under den famøse fest må du selv læse bogen for at finde ud af!

“Uskyld” er en handlingsmættet og hæsblæsende roman, der både kan kaldes en spændingsroman og en fortælling om at blive voksen.

Christian Møgeltoft har med “Uskyld” skrevet en spændende og sprudlende bog, der begejstrede undertegnede anmelder; der er fine personbeskrivelser og et overbevisende sprog, og jeg lander derfor på 4 stjerner og en varm anbefaling.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter